Sikkasztás miatt is nyomoznak az iskolai gyilkosság helyszínén

Vágólapra másolva!
Már sikkasztás miatt is nyomoz a rendőrség abban a csepeli iskolában, amelyben a múlt héten kettős gyilkosság történt. A sikkasztási ügyet a gyilkosságtól függetlenül indította a BRFK, noha a kettő valószínűleg összefügg, hisz a tanúk szerint ez lehetett az intézményvezető lelövésének indítéka.
Vágólapra másolva!

Sikkasztás miatt is nyomozást rendelt el a rendőrség abban a csepeli alapítványi iskolában, amelyben a múlt szerdán agyonlőtték az intézményvezetőt és az egyik igazgatót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában szerda este elkövetett kettős gyilkosság indítéka ugyanis - több meghallgatott tanú, iratok és a bűncselekményt rögzítő magnófelvétel szerint is - egy elszámolási vita volt az intézményvezető és Deme Gábor, korábbi helyi MSZP-s elnökségi tag, az egyik gyanúsított között.

A rendőrség korábban azt közölte: Deme Gábort, az iskola 36 éves gazdasági igazgatóját és K. Tamást, az iskola 52 éves dolgozóját sikkasztás gyanúja miatt bocsátották el az iskolából a gyilkosság napján, és ez szolgált indítékul a kettős emberölés elkövetésére. A BRFK hétfői közleménye szerint az intézményvezető a rendőrségen nem tett feljelentést a sikkasztási ügyben, de elbocsátotta állásából Demét.

A tájékoztatás szerint az emberölés bűntettében indított nyomozástól teljesen elkülönítve, önálló eljárás keretében vizsgálja a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a sikkasztás bűncselekményét. A nyomozók vasárnap több tanút meghallgattak, az alapítványtól iratokat foglaltak le.

A kettős gyilkosság kapcsán Deme Gábor gazdasági igazgatót társtettesként, a biztonsági őri feladatokat ellátó K. Tamást pedig tettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A gyanúsítottakat a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az MTI-vel hétfőn közölte: továbbra is keresik a szervert, amely a kamerák által rögzített, a gyilkosságról készült felvételeket tartalmazza. A szervert az egyik gyanúsított, Deme Gábor a bűncselekmény után elrejtette. Az általa megjelölt két helyen azonban a nyomozók nem találták meg a hordozót - tette hozzá.

A szóvivő közölte, hogy a gyilkossággal gyanúsított és az eset idején megsérült K. Tamás, akit pedagógiai asszisztensként alkalmaztak az intézményben, ismételten megtagadta a vallomástételt. Az iskolát működtető alapítvány kuratóriumának elnöke, Weszelovszki Károly az MTI-nek hétfőn azt mondta: "anyagi problémák miatt" felfüggesztették állásából az alapítvány könyvelőjét.