Lezárult a nyomozás a borsodi közgyűlés alelnöke ellen

Vágólapra másolva!
Befejeződött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes alelnöke ellen vesztegetés miatt indult nyomozás - írja a Népszabadság. A politikust egy miskolci ingatlan eladásával kapcsolatban gyanúsították meg, napokon belül kiderül, vádat emelnek-e ellene.
Vágólapra másolva!

Napokon belül eldől, hogy vádat emelnek-e Gergely Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes alelnöke ellen - írja a Népszabadság. A politikus ügyében vesztegetés miatt indult nyomozás tavaly nyáron, a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC-székház) épületének eladásával kapcsolatban.

Gergelyt és két vállalkozót azzal gyanúsítottak, hogy utóbbiak áron alul akarták megszerezni az ingatlant, a politikus pedig segített nekik ebben. A megyei önkormányzat által egymilliárd forintra tartott épületet 600 millióért akarták megvenni. Az érintett cég korábban két másik, az önkormányzat által eladásra kínált épületet is megszerzett, az ügyészek ezeket is vizsgálták.

Az érintett ingatlant azóta eladták, Ódor Ferenc a megyei közgyűlés elnöke szerint a képviselők 4-5 elutasító döntés után végül rábólintottak, hogy 600 millióért adják el az ingatlant. Az adásvételi szerződést még nem kötötték meg, de a vevő ugyanaz a cég, amely a másik két ingatlant is megvette - olvasható a Népszabadságban.