Vágólapra másolva!
Lemond parlamenti képviselői mandátumáról Boross Péter MDF-es politikus, egykori miniszterelnök. Az MDF nem részletezte a döntés indokait, de hangsúlyozza, hogy a politikus továbbra is dolgozik a pártban. Mivel Boross listáról került a parlementbe, így nincs szükség időközi választásra, utódját lényegében a párt választja ki.
Vágólapra másolva!

Boross Péter MDF-es politikus, volt miniszterelnök lemond képviselői mandátumáról - közölte a párt sajtóirodája pénteken. Boross 2006 óta tagja a parlamentnek, de 1994 és 1998 között is képviselő volt. Azt nem tudni, hogy a politikus miért döntött a távozás mellett. Boross az [origo]-nak telefonon csak annyit mondott, hogy szombaton 12 órakor sajtótájékoztatót tart az MDF székházában, és ott mond részleteket a döntéséről.

Az MDF rövid közleménye mindössze annyit tartalmaz, Boross gyalázatosnak tartja, hogy egyes médiumok a lemondását Dávid Ibolya pártelnök személyével vagy politikájával hozták összefüggésbe. A közlemény szerint Boross Péter "a képviselői státus megszűnésével fokozottabban kíván a Magyar Demokrata Fórum politikai munkájában részt venni". Az [origo] megkeresett több MDF-es képviselőt, közülük csak kettőt sikerült elérni, de egyikük sem kívánt részleteket mondani Boross döntéséről.

Boross Péter több posztot - államtitkár, tárca nélküli miniszter, belügyminiszter - is betöltött a rendszerváltozás utáni első kormányban, majd Antall József 1993-as halála után a következő választásokig ő volt a miniszterelnök. A parlament honlapján található életrajza szerint az MDF-be 1992-ben lépett be, és "jelenleg az MDF tagja és törekvéseinek támogatója".

A képviselő a 2006-os választásokon pártja Pest megyei területi listán szerzett mandátumot. Ez azt jelenti, hogy utódja ugyanerről a listáról fog kikerülni, időközi választásra ugyanis csak akkor van szükség, ha egyéni választókerületben mandátumot szerzett képviselő helye üresedik meg. Boross az első helyen szerepelt a 2006-os Pest megyei listán, amely összesen 30 nevet tartalmazott.