Kerékbilincstolvajt fogtak a közterület-felügyelők

Vágólapra másolva!
Kis rendőri segítséggel kerékbilincstolvajt fogtak a budapesti közterület-felügyelők. A férfi kocsiját azért bilincselték le, mert a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen parkolt, ám ő a bilincset leszedte, majd menekülni próbált, de elkapták.
Vágólapra másolva!

Rendőrségi segítséggel elfogtak a közterület-felügyelők egy autóst, aki a szabálytalan parkolás miatt az autójára tett kerékbilincset leszerelte, és megpróbált elmenekülni a helyszínről - olvasható a Fővárosi Közterület-felügyelet közleményében

A közterület-felügyelők a XIV. kerületben kerékbilincset szereltek egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen szabálytalanul parkoló járműre. Nem sokkal később, más közterület-felügyelők szemtanúi voltak annak, ahogy a kocsi tulajdonosa a bilincs eltávolításán dolgozik.

Miután a férfi észrevette, hogy közelednek a felügyelők, bepattant a kocsijába, és megpróbált elmenekülni. A közterület-felügyelők azonban szolgálati gépkocsijukkal megakadályozták ebben, és segítséget kértek a közeli rendőrjárőrtől - áll a közleményben.

A rendőri igazoltatás után a kerékbilincs is előkerült a csomagtartóból; a járművezető ellen eljárás indult. A kerékbilincs eltulajdonítása bűncselekmény, mivel annak értéke meghaladja a 20 ezer forintot. Amennyiben megkerül a bilincs, rongálás vétsége miatt indul eljárás.

Tavaly 69 esetben szerelték le az autótulajdonosok önkényesen a kerékbilincset.