Katonai ügyészség vizsgálja a meglőtt határrendész ügyét

Vágólapra másolva!
Miután felmerült, hogy elhagyták kijelölt szolgálati útvonalukat, ami katonai bűncselekménynek számít, katonai ügyésézséghez tették át az Őrtilos közelében meglőtt határrendész és társa ügyét. A főtörzsőrmestert a nyomozás szerint társa lőtte meg véletlenül, jóllehet korábban azt állították, egy ismeretlen lőtt rájuk az erdőből.
Vágólapra másolva!

A Kaposvári Katonai Ügyészséghez tették át a meglőtt somogyi haterrendész ügyét hétfőn. A nyomozás során ugyanis felmerült, hogy a rendőrök engedély nélkül elhagyták a számukra kijelölt szolgálati útvonalat, és ez katonai bűncselekmény megállapítására ad alapot - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A két határrendész ügyében azt követően indult nyomozás, hogy egyiküket lövés érte a könyökén december 29-én. A járőrök előbb azt állították, hogy járőrözés közben lövést hallottak az erdőből, kiszálltak a járműből, elindultak a hang irányába, és ekkor érte a lövés a 30 éves főtörzsőrmestert. A hatóságok ekkor még azt feltételezték, hogy orvvadász lőhetett rájuk, ám a nyomozás során kiderült, hogy a lövés valójában a sérült járőr társától származik, egy rendőrségnél nem rendszeresített pisztolyból, amely váéletlenül sült el az Őrtilos közelében lévő Tölös-hegyen.

A járőröket ezt követően felmentették a szolgálat alól, és büntető eljárás indult ellenük.