24 halálos baleset volt az ünnepek alatt

Vágólapra másolva!
Huszonnégy ember halt meg az utakon közlekedési balesetben az ünnepek alatt. Számszerűen kevesebb volt a baleset, mint az elmúlt évek végén, de több volt a halálos kimenetelű - közölte az ORFK. Szilveszterkor feltűnően sok volt az ütközés.
Vágólapra másolva!

Huszonnégyen haltak meg közlekedési balesetben az év végi ünnepek alatt Magyarországon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája. A 420 személyi sérüléses balesetből 22 végződött halállal, amelyek során 24-en haltak meg. 128 balesetnek volt súlyos, 270-nek könnyű sérültje. Bár a mostani ünnepek alatt szám szerint kevesebb közlekedési baleset történt, mint a korábbi években, mégis többen haltak meg vagy szenvedtek súlyos sérülést a közutakon.

Szilveszter és Újév napján a tragédiák bekövetkezésében szerepet játszott például, hogy az autósok túllépték a sebességhatárt, nem figyeltek arra, hogy a köd sok helyen lefagy az útburkolatokra, és nagyon sok esetben nem csatolták be a biztonsági övet - írta az ORFK.

Szilveszter éjjelén feltűnően sok közlekedési baleset történt, köztük halálos kimenetelű Kecskeméten, Gödöllőn és Hernádnémetiben. Súlyos sérültjei voltak a fővárosban a Kerepesi úton, a Fóti úton és Zuglóban a Rákos patak mellett történt baleseteknek.