Francia rendőrök keresik Budapesten az eltűnt diáklányt

Vágólapra másolva!
Francia rendőrök érkeztek Budapestre, hogy a decemberben eltűnt francia diáklány után nyomozzanak. A két rendőr azokat a tanúvallomásokat fogja kivizsgálni, amelyek szerint Ophélie Bretnachert egy hónappal az eltűnése után többen is felismerni vélték egy zavart belvárosi kéregető személyében.
Vágólapra másolva!

Két francia rendőr utazott Budapestre, hogy kivizsgálja azokat a tanúvallomásokat, amelyek szerint januárban állítólag ketten is látták a tavaly decemberben Budapesten eltűnt francia diáklányt, Ophélie Bretnacher-t - közölte szerdán egy francia igazságügyi forrás. Az emberek sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények elleni küzdelmet összehangoló francia hivatal, az OCRVP két rendőre a párizsi ügyészség által a magyar hatóságokhoz intézett újabb jogsegély-kérelemmel összhangban utazott Budapestre.

Két tanú, közöttük egy ügyvédnő azt mondta, hogy január 10-én, illetve 15-én - azaz majd egy hónappal eltűnése után - látott egy fiatal lányt, aki Ophélie Bretnacher-re hasonlított. A fiatal nő szerintük zavartnak látszott és kéregetett Budapest központjában. A két tanú az egyik rendőrkapitányságra ment, ahol azt mondták, hogy felismerték Ophélie-t a rendőrök által mutatott fotókon - jelentette az AFP hírügynökség.

A párizsi ügyészség decemberben indított bűnügyi eljárást a diáklány szüleinek panasza nyomán: a szülők emberrablás és fogva tartás címén tettek feljelentést. A magyar Legfőbb Ügyészség a szülők törvényes képviselőinek beadványára hasonló címen indított nyomozást január 22-én.

Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnét haza indult. Azóta nem tudnak róla semmit. A lány kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg.