BKV-sztrájk lehet februárban

Vágólapra másolva!
Szerdán sem tudtak megegyezni a BKV-s szakszervezetek és a közlekedési vállalat vezetői, így elképzelhető, hogy a szakszervezetek sztrájkolni fognak februárban. Az érdekképviseletek a HÉV kiszervezését és a vállalat átalakítását kifogásolják.
Vágólapra másolva!

BKV-sztrájk lehet februárban, mivel a szakszervezetek és a közlekedési vállalat vezetősége szerdán sem tudott megállapodni - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese.

A szakszervezeti vezető elmondta, hamarosan elkezdődnek a szakszervezetek között az egyeztetések az esetleges februári munkabeszüntetésről. Leállhat a metró, a HÉV, a villamos és a trolibuszok is.

A szakszervezetek HÉV kiszervezését és a vállalat átalakítását kifogásolják. Attól tartanak, hogy a HÉV kiszervezésével csökken majd az állam által nyújtott normatív támogatás összege. A szekszervezet szerint attól, hogy holdinggá alakulna a BKV, nem feltétlenül lesz eredményes a gazdálkodása, viszont sokak állása kerülhet veszélybe.

A tárgyalások eddigi nem hoztak eredményt, de a felek további egyeztetéseket szorgalmaznak - erősítette meg a BKV. A BKV Zrt. vezetése mindent megtesz az esetleges sztrájk elkerülése érdekében - írta közleményében a vállalat.