Hét bank három hét alatt - cikkgyűjtemény a bankrablásokról

Vágólapra másolva!
Szokatlan módon megszaporodtak a bankrablások az év első három hetében. Hetet követtek el jórészt ismeretlen tettesek. Cikkgyűjtemény.
Vágólapra másolva!

Február 5.

Kiraboltak egy takarékszövetkezetet Kecskeméten
Kiraboltak egy takarékszövetkezetet csütörtök délután Kecskeméten, a Jókai utcában. A gyalogosan távozó rabló többszázezer forintot zsákmányolt.

Pisztollyal raboltak ki egy postát Halápon
Két maszkos férfi kirabolta csütörtökön a halápi postahivatalt, majd gyalog távoztak.

Február 2.

Pisztolyos férfi rabolt ki egy nyíregyházi bankot
Kiraboltak egy nyíregyházi pénzintézetet hétfőn. A pisztolyos támadó a bankfiók három alkalmazottját bezárta egy helyiségbe, majd gyalog menekült a zsákmánnyal. Fegyverét nem használta.

Biztonsági őr futamított meg egy bankrablót
Bankrablást akadályozott meg a biztonsági őr egy budapesti bankfiókban hétfőn. Bár a támadónál valószínűleg fegyver is volt, végül nem dördült lövés a dulakodás során, a rabló viszont elmenekült.

Január 30.

Elfogták a Bartók Béla úti bankrablót
Budapesti lakóhelyén elfogták a hétfői, Bartók Béla úti bankrablás gyanúsítottját. A 44 éves férfit egy tavalyi postarablással is meggyanúsították a lakásán talált bizonyítékok alapján.

Január 28.

Kiraboltak egy bankot a Duna Plazában
Kiraboltak egy Váci úti bevásárlóközpontban lévő bankfiókot - közölte a rendőrség. A rablás a Duna Plaza egyik bejáratához közeli UniCredit bankfiókjában történt, a rendőrség lezárta a bank környékét, ahol jelenleg is folynak a kihallgatások a közeli üzletek dolgozói szerint. Szerda reggel már egy pénzszállítót is kiraboltak az óbudai Eurocenternél.

Január 26.

Kiraboltak egy XI. kerületi bankot
Budapesten, a XI. kerületi Bartók Béla úton kiraboltak egy bankfiókot. A tettes - feltehetőleg fegyverrel - pénzt követelt, majd gyalog menekült el a helyszínről. A bankfiókban csak négy alkalmazott volt, és senki nem sérült meg.

Kiraboltak egy takarékszövetkezetet Székesfehérváron
Robbantással fenyegetőzött egy 50 év körüli férfi, aki hétfőn kirabolt egy takarékszövetkezet Székesfehérváron. Személyi sérülés nem történt, a férfi a pénzzel távozott a rablás helyszínéről.

Elengedték a fegyver nélküli bankrablót
Szombathelyen egy középkorú férfi fegyver nélkül akart kifosztani egy fiókot. Az alkalmazottakat felszólította, hogy adják át neki a pénzt, majd békésen megvárta, míg azok rendőrt hívtak, és a kiérkező járőrök elfogták.

Január 23.

Kiraboltak egy budai bankot
Budapesten, a XI. kerületi Fehérvári úton kiraboltak egy bankfiókot. A rablásban senki nem sérült meg. A tettes itt is gyalogosan menekült el a tetthelyről.

Január 20.

Kiraboltak egy kecskeméti takarékszövetkezetet
Csuklyát és símaszkot viselő férfi rabolt ki egy takarékszövetkezetet Kecskeméten. A támadó fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzve követelte a pénztárban lévő pénzt, majd gyalog elmenekült.

Január 13.

Kétmillióval vált köddé a bankrabló
Kiterjesztette a keddi Flórián téri bankrablás elkövetője utáni keresést a rendőrség, mert továbbra sem találják az ismeretlen férfit. Nyomravezetői díjat még nem tűztek ki, de próbálnak minél jobb fotót közzétenni a rablóról. A könnyebben megsérült biztonsági őrt kórházba szállították. A rabló körülbelül kétmillió forinttal menekült el.