Bankautomata-fosztogatókat ért tetten a rendőrség

Vágólapra másolva!
Tetten ért a rendőrség egy bandát, amely éppen egy bankautomatát akart kiszakítani a galgahévízi takarékszövetkezet épületéből. Társuk közben szögeket szórt a rendőrautók elé.
Vágólapra másolva!

Négytagú bankautomata-fosztogató bandát fogott a rendőrség Galgahévízen, amikor éppen a helyi takarékszövetkezet pénzkiadóját próbálták kiszakítani az épületből - közölték a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai hétfői sajtótájékoztatójukon. Balotai Attila, az NNI nemzetközi bűnözés elleni osztályának megbízott vezetője elmondta: péntek hajnalban a négy férfi közül három egy lopott terepjáróval a helyi takarékszövetkezethez hajtott, betörték a pénzintézet üvegajtaját, és acélsodronyt kötöttek a bankautomatára.

A rendőrök ekkor érték tetten őket, az egyik férfinak azonban akkor még sikerült elmenekülnie. Egyik társuk szögeket szórt az útra, hogy akadályozza a rendőri üldözést. Az automatában majdnem 3 millió forint volt.

Három rablót még pénteken elfogtak, negyedik, elmenekült társukat szombaton kerítették kézre. A rendőrök szerint a csoport egyes tagjai korábban már követtek el hasonló bűncselekményeket Pest megye területén, azonban nem kizárt, hogy az ország más részén is. Arra a kérdésre, hogy hány automatát foszthatott ki a banda, Balotai Attila nem tudott pontos számot mondani.

Hármukat még szombaton helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, és negyedik társuk előzetes letartóztatását is kezdeményezte az NNI. Lopás megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás.