Vágólapra másolva!
Nagy mennyiségű, mintegy 135 ezer liternyi hamis bort és kétezer karton ukrán zárjegyes cigarettát találtak a vámosok Bács-Kiskun megyében. Az áru értéke összesen 35 millió forint.
Vágólapra másolva!

Hamis bort és ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát foglaltak le a vámosok az elmúlt napokban Bács-Kiskun megyében, illetve az ukrán határ közelében - közölte Sípos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) szóvivője vasárnap.

Sipos Jenő elmondta: a VPOP munkatársai jövedéki ellenőrzést tartottak Bács-Kiskun megyében, ahol az egyik akció során 135 ezer liter bort - melynek értéke 26 millió forint - találtak egy telepen, amely nem szerepelt a nyilvántartásokban. A pénzügyőrök lefoglalták a készletet, és minőségét laboratóriumban vizsgáltatták meg. Kiderült: a bor hamis, gyenge minőségű. A VPOP eljárást indított ismeretlen tettes ellen - közölte a szóvivő.

Szintén ismeretlen tettes ellen indított eljárást a hatóság azt követően, hogy a pénzügyőrök az ukrán határszakaszon, Tiszabecs térségében a zöld határon, éppen a határjelzésnél kétezer karton cigarettát találtak egy rejtekhelyen. A vámőrök lefoglalták ezt a szállítmányt is, amelynek értéke kilencmillió forint.