Veszélyeztetéssel vádolják a tankelkötőt

Vágólapra másolva!
Tanúkihallgatással megkezdődött hétfőn annak az idős férfinek a pere, aki 2006. október 23-án, a zavargások közben elindított egy tankot. Korábban már megszüntettek ellene egy eljárást, most közúti veszélyeztetéssel és jármű önkényes elvételével vádolják.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hétfőn annak az idős férfinek a büntetőpere, aki 2006. október 23-án elkötött egy T-34-es tankot - közölte a Fővárosi Bíróság. H. György ellen közúti veszélyeztetés, rongálás és jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult eljárás. Az első tárgyalási napon ismertették a vádiratot és tanúkat hallgattak meg, kedden videofelvételek megtekintésével folytatódik a per.

2006. október 23-án a rendőrség és a randalírozó tüntetők összecsapásai közben néhányan behatoltak a Városháza parkban szabadtéri kiállításon bemutatott régi harckocsiba, azt beindították, és a rendőrök sorfala felé indultak. A tank néhány lépéssel a rendőrök előtt állt meg.

H. Györgyöt eleinte csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsították. Az eljárást bizonyítottság hiányában szüntette meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség még 2007 márciusában.