Magyar Nemzet: Az ügyészség előtt bizonyítaná igazát Hunvald

Vágólapra másolva!
Az ingatlanbotrányba keveredett VII. kerület polgármesterét, Hunvald Györgyöt a héten meghallgatja az ügyészség - írja a Magyar Nemzet. A politikus közölte: bizonyítani akarja, hogy minden ügylet törvényes volt. A lap állítja: a kerületi lakóházakat a gyanú szerint kenőpénzért megvásárló Nagy György vállalkozó vádalkut kötött.
Vágólapra másolva!

Hunvald György, a VII. kerület polgármestere szerint a napokban meghallgatja őt az ügyészség - írja hétfői számában a Magyar Nemzet. A lap szerint a politikus bizonyítani akarja, hogy minden ingatlan-ügylet törvényes volt. Hunvald szerint elképesztő, hogy a nyomozók hivatalos értékbecslések nélkül állítják, több száz milliós kár érte az önkormányzatot.

"A Király utcai ügyletek valójában nem is létező szerződésekről szólnak, hiszen idén januárban öt lakóházra kötött adásvételi szerződés érvénytelenségét mondta ki a VII. kerületi képviselő-testület. A Király utca 15., 21., 25., 27., 29., szám alatti házak jelenleg is önkormányzati tulajdonban vannak. Bizonyítani tudom, hogy ezeket nem adtuk el áron alul, így károkozás gyanúja sem áll fenn" - nyilatkozta a lapban Hunvald György. Azt is mondta, hogy az önkormányzat pályázat nélkül csak olyan házakat adott el lakottan, amelyekben a bérlőknek törvény szerint nem volt elővásárlási joguk.

A Magyar nemzet közölte: a gyanú szerint, a kerületi lakóházakat kenőpénzért megvásárló Nagy György vállalkozó vádalku részeként Hunvald György MSZP-s polgármesterre, sőt volt fideszes képviselőkre is terhelő vallomást tett.

Hétfő délelőtt hivatalosan is megerősítették azt a korábbi lapértesülést, miszerint megszüntette a főügyészség az erzsébetvárosi ingatlanügyben meggyanúsított vállalkozó előzetes letartóztatását. . Fazekas Géza, Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője tájékoztatása szerint a főügyészség azért döntött így, mert álláspontjuk szerint az előzetes letartóztatás oka megszűnt. Hangsúlyozta: a vállalkozó továbbra is gyanúsított az ügyben.