Kifúrná a frakcióvezetésből Kókát Fodor

Vágólapra másolva!
Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke bejelentette, hogy indul a frakcióvezetői posztért, amelyet most Kóka János tölt be. A frakcióvezetésért folyó küzdelemben újra szembekerülhet egymással Fodor és Kóka, akik tavaly két, személyeskedéstől sem mentes pártelnök választási kampányban már összemérték erejüket.
Vágólapra másolva!

Fodor Gábor pártelnökként elindul az SZDSZ frakcióvezetői posztjáért. Ezt ő maga jelentette be újságíróknak hétfőn a parlamentben. Az SZDSZ országgyűlési képviselőcsoportját jelenleg Kóka János, a párt korábbi elnöke vezeti.

Kóka János és Fodor Gábor rivalizálása tavaly óta osztja meg a pártot. Fodor júniusban lett az SZDSZ elnöke, mindössze két szavazattal előzte meg Kókát az SZDSZ tisztújításán. Előtte egy éven át Kóka János volt a pártelnök (ő vezette a pártot, amikor az SZDSZ kilépett a koalícióból).

Új elnökválasztásra azért volt szükség, mert kiderült, hogy a Kókát megválasztó tisztújításon szabálytalanságok történtek. Mindkét tisztújítást intenzív kampány előzte meg, Fodor és Kóka keményen támadták egymást.