Megszületett az egyezség, decemberig nem sztrájkol a BKV

Vágólapra másolva!
Megállapodtak a BKV szakszervezetei a cég új igazgatójával, ezért december közepéig biztos nem várható újabb BKV-sztrájk. A közlekedési társaság cserébe megígérte, hogy felülvizsgálatokat végez, új vállalati stratégiát készít, és nem szervezi ki különböző ágazatait.
Vágólapra másolva!

December 15-ig biztosan nem lesz sztrájk a BKV-nál, miután szerdán reggel a szakszervezetek aláírták az erről szóló megállapodást Kocsis Istvánnal, a közlekedési társaság új vezérigazgatójával. A megállapodásban a BKV villamos-, metró- és HÉV-ágazatait képviselő szakszervezetek, összesen öt szakszervezet és egy szövetség vállalt garanciát a folyamatos munkavégzésre.

Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta: a BKV-val még május 27-én megkötött megállapodást a szerdai megbeszélésen több pontban módosították, ezt írta alá a társaság vezetője, s látták el kézjegyükkel a szakszervezetek is.

A megállapodás értelmében a BKV december 15-ig elvégzi a létszám felülvizsgálatát, közös vállalati stratégiát alakít ki, tartózkodik a metró-, a HÉV- és a villamoságazat koncesszióba adásától, kiszervezésétől, nem adhat el telephelyeket és eddig az időpontig ki kell alakítania a rövid- és középtávú stratégiáját is.

A hosszú távú stratégiát viszont a vállalat átalakítási koncepciója részének tekintik a szakszervezetek, így az kikerült a megállapodásból - tette hozzá Gulyás Attila. A BKV vezérigazgatója csütörtökön tárgyal a buszágazatot képviselő szakszervezetekkel.