Műbalhé volt az állítólagos pilisvörösvári robbantás

Vágólapra másolva!
Félreértésen alapult az a hétfő reggeli pilisvörösvári riasztás, amelyre a rendőrök és tűzoltók még annak tudatában vonultak ki, hogy egy elvált férfi a háza felrobbantásával fenyegetőzik. A rendőrség az ügyben nem indított eljárást, mivel a bűncselekménynek még a szándéka sem állt fenn. A férfi vélhetően elkezdett kiköltözni az épületből - számolt be az [origo] helyszínre kiküldött tudósítja.
Vágólapra másolva!

Félreértésen alapult az a hétfő reggeli pilisvörösvári riasztás, miszerint egy elvált férfi háza felrobbantásával fenyegetőzik. A helyszínre rendőrök is kivonultak, akik túsztárgyaló bevonására készültek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Bényi Mónika az MTI-nek elmondta: a rendőrök behatoltak a házba, ahol kiderült, hogy a tulajdonosnak nem állt szándékában felrobbantania otthonát. Elmondása szerint a benzint csak a munkagépébe akarta tölteni, ezért vette magához a flakont. A felesége félreértette a szándékát, és riasztotta a hatóságokat. Nem sokkal 11 után az [origo] helyszínre kiküldött tudósítója arról számolt be, hogy a férfi önszántából kisétált a Kossuth Lajos utcai házból, válaszolt pár újságíró kérdésére, majd autójával elhajtott. "A feleségem találta ki ezt a hazugságot, nekem eszem ágában sem volt felgyújtani semmit" - állította a férfi.

Az ügy hátterében a házaspár válása áll, aminek kapcsán a bíróság a feleségnek ítélte a házat, amit a férfi állítása szerint ő maga épített. A nő szerint a férje kijelentette, öngyilkos lesz, ha el kell hagynia otthonát. Ez adhatott alapot a félreértésre. A rendőrség az ügyben nem indított lejárást, mivel a bűncselekménynek még a szándéka sem állt fenn - mondta a sajtóreferens.

Valamivel 11 után tudósítónk szerint a család ismerősei különféle ingóságokat kezdtek el pakolni egy furgonba, ami arra is utalhat, hogy a férfi kiköltözik a házból. A rendőrök a végrehajtást felügyelték.