Megfenyegették a rutinműtétbe belehalt nő orvosát

Vágólapra másolva!
Nyomoz a szentesi rendőrség, mert életveszélyesen megfenyegették annak a fiatal nőnek az orvosát, aki múlt héten egy rutinműtét után halt meg a szentesi kórházban. A Délmagyarország című megyei lapnak az elhunyt asszony szobatársa azt állította, a beavatkozás után egyre rosszabbul volt a nő, mégsem vizsgálták meg azonnal kellő alapossággal.
Vágólapra másolva!

Életveszélyesen megfenyegették annak a fiatal nőnek az orvosát, aki nemrég egy nőgyógyászati rutinműtét után halt meg a szentesi kórházban - írja a Délmagyarország. A szentesi rendőrkapitányság megerősítette a lap információját, mint mondták, valóban érkezett hozzájuk bejelentés a fenyegetésről, de az ügyben indított nyomozásra tekintettel további részleteket nem közölhetnek. A megyei napilap úgy értesült, hogy az elhunyt nő egyik közeli hozzátartozója felkereste munkahelyén, és megfenyegette a szülészt, bár ezt kérdésükre az asszony férjének családja tagadta.

A 31 éves asszonyon egy spontán vetélés után végeztek egészségügyi küretet július elején, de a lap szerint a műtét során az orvos kilyukaszthatta a méhfalat, amit nem vett észre. A nőt utána többször is megműtötték, de az életét már nem tudták megmenteni. A kórház bejelentése alapján közigazgatási eljárás indult, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy emberi mulasztás okozta-e a nő halálát.

A lapnak nevének említése nélkül nyilatkozott a meghalt nő kórházi szobatársa, aki szerint eleve nem értették, hogy a spontán elvetélt nőt miért két várandós-, és egy császármetszésen átesett asszony mellé fektették, hiszen ez számára lelkileg nehéz lehetett magzatának elvesztése után. Azt állítja, már nem sokkal a műtétje után fájdalmakra panaszkodott a műtéten átesett asszony, ezért ő ment el nővért keresni, hogy nézzék meg. Ezután egyre rosszabbul lett, folyamatosan hányt az asszony, és egyre több fájdalomcsillapítót kért. Szobatársa szerint ennek ellenére a műtét másnapján, a nagyvizit során nem vizsgálták meg tüzetesen, de abban biztos, hogy aznap már infúziót is kapott.

A lap megkereste a kezelőorvost, de ő ügyvédje tanácsára nem nyilatkozott a történtekről. Az intézményből kiszivárgott információkra hivatkozva a megyei napilap azt állítja, hogy miután újra a műtétet végző orvos lett az ügyeletes, azonnal újra megoperálta az asszonyt, akinek a kilyukadt méhfalát maga varrta össze. Ekkor derült ki, hogy a bél is sérült a korábbi műtét során, így sebészre lesz szükség, de a lap több forrás egybehangzó forrása alapján úgy tudja, hogy ekkor újabb komplikációk léptek fel, ezért már nem tudtak segíteni az asszonyon.

Az [origo]-nak korábban a szentesi kórház jogi képviselője, Kriveczky György azt mondta, belső vizsgálat zajlik az intézményben, ennek eredményéről később adnak felvilágosítást.