Életveszélyben a lezuhant mentőhelikopter pilótája

Vágólapra másolva!
Még mindig életveszélyes állapotban van a csütörtökön lezuhant mentőhelikopter pilótája, akin az éjjel több műtétet is végrehajtottak. A mentőorvos és a gépen szállított kisfiú édesanyja jól van, mindketten töréseket szenvedtek a balesetben. A helikopter feketedobozát megtalálták, és már vizsgálják, mitől zuhanhatott le a gép.
Vágólapra másolva!

Továbbra is életveszélyes az állapota a lezuhant mentőhelikopter pilótájának, akin több műtétet is végre kellett hajtani az éjszaka - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője pénteken reggel. A balesetben töréseket szenvedett mentőorvos jobban van, és teljesen megfelelő, stabil a gépen szállított kétéves kisfiú édesanyjának állapota is, aki szintén töréseket szenvedett - tette hozzá a szóvivő. A kisfiú a balesetben nem szenvedett további sérüléseket.

Az ápoló életét vesztette a csütörtöki helikopterbalesetben, amelynek körülményeit a légügyi hatóság és a mentőszolgálat közösen vizsgálja. A gép Paksról Budapestre tartott egy kétéves égési sérült gyerekkel és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának. Eközben zuhant a Kiskunlacháza és Apajpuszta közötti learatott gabonatábla közepére, párszáz méterre a Kunszentmiklós-Budapest vasútvonaltól.

Györfi Pál szerint a lezuhant Eurocopter EC 135 típusú helikopter az egyik legkorszerűbb típus Európában, négyéves volt, és nagy gyakorlattal rendelkező pilóta vezette. Az MTI információi szerint megtalálták a gép fekete dobozát, Magyar Rádió pedig úgy tudja, a pilóta, mielőtt elveszítette eszméletét, annyit mondott, hogy "leállt a hajtómű". Az Egészségügyi Minisztérium azt közölte, a pilóta a legtapasztaltabbak egyike, a gép pedig átesett az előzetes műszaki ellenőrzésen.