Vizsgálják az elküldött mozgássérült ügyét

Vágólapra másolva!
Vizsgálat indult annak a mozgásképtelen betegnek az ügyében, akit orrtöréssel, szájsebészeti problémákkal vittek be az egri kórház ügyeletére, de családja állítása szerint nem látták el megfelelően - írja a Magyar Nemzet. A 22 éves fiatalt végül Budapesten műtötték meg.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot rendelt el az egri Markhot Ferenc Kórház megbízott főigazgatója, Fodor Péter, mert egy család állítása szerint mozgássérült fiukat az egyik orvos hazaküldte, amikor orrcsonttöréssel és szájsebészeti problémáival jelentkezett az intézményben - írja a Magyar Nemzet pénteki számában. A család szerint a múlt szombat este ügyeletben lévő orvos bekötötte a fiatal sebét, majd elküldte őket azzal, hogy hétfőn jöjjenek vissza a szájsebészetre.

A hozzátartozók azt mondták, a 22 éves mozgásképtelen fiút ölben vitték, de elestek vele, ekkor tört el az orra, két foga kitört, négy mozgott. A kiérkező mentők az egri kórház trauma-ügyeletére szállították. A család azt szerette volna, ha azonnal megműtik, vagy ha ez Egerben nem lehetséges, akkor a mentők Budapestre, a Semmelweis Egyetem fogászati klinikájára szállítják, amellyel telefonon közben már egyeztettek.

A család állítja, hogy végül maguknak kellett beszállítaniuk a fiút a fővárosi intézménybe, ahol több mint két órás műtétet hajtottak rajta végre. A klinikáról átküldték az Állami Egészségügyi Központba, itt tették helyre az orrcsontját - írja a lap.