Társa bántalmazásáért is felelhet a tanárverő diák

Vágólapra másolva!
Vádemelési javaslatot tett a rendőrség azzal középiskolás fiúval szemben, aki egy budapesti VIII. kerületi iskolában bántalmazta tanárát a fizikaórán. A nyomozás során kiderült, hogy egyik osztálytársát is bántotta, és nylonzacskót húzott a fejére. Két társa ellen is vádat emelnének, akik szintén akadályozták a pedagógust az óra megtartásában.
Vágólapra másolva!

Vádemelési javaslattal továbbította a Budapesti Rendőr-főkapitányság a főváros egyik VIII. kerületi iskolájában, februárban történt tanárverés iratait az illetékes fővárosi ügyészség ifjúságvédelmi részlegére - közölte pénteken a BRFK. A három fiatalkorú diák ellen csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelnének vádat, valamint egyiküket még garázdaság miatt is felelősségre vonnák.

A rendőrségi közlemény szerint a VIII. kerület Erdélyi utcai általános és középiskolában a diák és két társa "erőszakkal (szóban és tettlegesen egyaránt) és fenyegetéssel megakadályozták" a tanárt az óra megtartásában. A verekedést kezdeményező diákot azzal is gyanúsítják, hogy egyik osztálytársának fejére nylonzacskót húzott és bántalmazta.

Az interneten jelent meg egy felvétel tavasszal arról, hogy egy budapesti iskolában egy diák megrúgta, majd tarkón ütötte egyik tanárát. A pedagógus az eset után távozott az intézményből, a diákot pedig a fegyelmi tárgyalás eltanácsolta az iskolából, arra kérve a szülőket, hogy amíg nem találnak új iskolát a gyereknek, addig legyen magántanuló.

A történtek - a tanárait szidalmazó, köpködő kaposvári diáklány esete mellett - hozzájárultak ahhoz, hogy az iskolai erőszakkal foglalkozni kezdett a parlament oktatási bizottsága, Hiller István oktatási miniszter pedig szakértői bizottságot hozott létre annak vizsgálatára, kell-e módosítani a közoktatási törvényt.