Házakat öntött el az esővíz a Jászságban

Vágólapra másolva!
Reggelig dolgoztak a tűzoltók Jászberényben és két jászsági településen, így most már újra járhatók az utak, amelyekre csütörtök este zúdult felhőszakadás. A heves esőzés miatt házakat, pincéket öntött el a víz, fák dőltek ki.
Vágólapra másolva!

Péntek reggelig folytatódott Jászberényben a műszaki mentés az előző esti özönvízszerű felhőszakadást követően, így már járhatók az utcák - közölte a jászberényi tűzoltóság parancsnok-helyettese, Nagy Attila. A csütörtök este hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék következtében a város több pontján utcák váltak járhatatlanná, autók akadtak el, fák dőltek melléképületre, útra, kerítésre.

Nagyon sok bejelentés, telefonhívás érkezett, az első órában egyszerre kellett volna vonulni legalább száz helyre - mondta Nagy Attila alezredes. Jászberényben utoljára 1964-ben volt ekkora vihar. A lakóépületekbe, melléképületekbe, garázsokba betört esővíz szivattyúzásában, a műszaki mentésben a Jászberényi Tűzoltóság valamennyi egysége részt vett, de besegítetteki a nagykátai és hatvani hivatásos, valamint a jászjákóhalmai önkéntes tűzoltók is. A reggelig tartó, mintegy 50 kiszállásnál nyolc tűzoltójárművel, és 8-10 vízszivattyúval dolgoztak folyamatosan.

A Felső-Jászság területén Pusztamonostoron és Jászárokszálláson is gondot okozott a sok csapadék. A jászsági felhőszakadás során személyi sérülés nem történt, a műszaki mentés még tart, de már járható valamennyi vízzel elöntött utca.