Eltemették az Afganisztánban meghalt tűzszerészt

Vágólapra másolva!
Végső búcsút vettek hétfőn az Afganisztánban meghalt tűzszerésztől, Nemes Krisztiántól. Temetésen részt vettek bajtársai, és a katonai vezetők is.
Vágólapra másolva!

Katonai tiszteletadás mellett hétfőn eltemették az Afganisztánban hősi halált halt Nemes Krisztián tűzszerészt falujában, a Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúron. A posztumusz őrnaggyá előléptetett 32 éves katona július 12-én egy házi készítésű robbanószerkezet hatástalanítása közben vesztette életét Afganisztánban. Ő volt a második tűzszerész, aki rövid időn belül életét vesztette Afganisztánban, egy hónappal korábban Kovács Gyula tűzszerész vesztette életét egy útmenti robbanószerkezet hatástalanítása közben.

A magyarkeresztúri temetőben a közvetlen hozzátartozók, a rokonok mellett a falu lakói, katonatársai vettek részt a szertartáson. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, továbbá Havril András vezérkari főnök és Tömböl László altábornagy, a Magyar Honvédség összhaderőnemi parancsnokságának vezetője is megjelent.

A koporsót a díszszázad sortüze kíséretében, a tűzszerész járművek szirénázása mellett helyezték a sírba. Az elhunyt katonát az egész falu gyászolja; a házak kerítéseire fekete gyászszalagokat kötöttek.