Szalmonella döntötte le Pesten a norvég diákokat

Vágólapra másolva!
Szalmonellás volt az étel, ami ledöntött még a múlt héten 31 norvég diákot Budapesten. A csütörtökön kórházba került diákok közül hármat még kezelnek.
Vágólapra másolva!

Szalmonellát mutattak ki azokban az ételekben, amelyeket a múlt hét csütörtökön kórházba szállított norvég diákok fogyasztottak - közölte Muszkás Mária, az ÁNTSZ megbízott csoportvezető főorvosa. Hozzátette: mind a tálalókonyhában - ahol étkeztek a diákok -, mind pedig a tálalókonyhát ellátó főzőkonyhában szalmonellát mutattak ki a megvizsgált ételmintákból.

Kelemen Erzsébet, a járványügyi osztály vezetője szerint a megbetegedett diákok közül egyet tartanak még benn a Szent László kórházban, ketten pedig a Péterfy Sándor Utcai Kórházban fekszenek, a többiek viszont már meggyógyultak, s így kiengedték őket.

A vizsgálat folytatódik, ugyanis azzal az összehasonlítással még nem végeztek az ÁNTSZ-nél, amely azt mutatná ki, hogy a betegek székletében és az élelemben kimutatott szalmonellatípus megegyezik-e - tette hozzá Kelemen.

A 31 norvég diákot a múlt hét csütörtökön hasmenéssel és hányással szállították kórházba a főváros XIII. kerületéből, a Pannónia utcai kollégiumból.