Vágólapra másolva!
Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szerint a nemrég elhunyt Kolonics György testén olyan tapaszok voltak, amelyekben lévő szer az izomzat elfáradását késleltette. Állítása szerint a tapaszt a Magyar Olimpiai Bizottság bevizsgáltatta, és beszerzésüket támogatta. Mentődolgozók firtatták egy vasárnapi nyílt levélben a sportoló testén lévő tapaszokat.
Vágólapra másolva!

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke és Göndöcs Zsigmond az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója hétfőn közös sajtóközleményt adott ki. E szerint a két vezető hétfőn áttekintette Kolonics György olimpiai és világbajnok halálának körülményeit, illetve az azt követő nyilatkozatokat.

A közlemény szerint "az MKKSZ elnöke - válaszolva a mentődolgozók nyílt levelében foglaltakra - kijelenti, hogy Kolonics György testén olyan tapaszok voltak, melyeket előzetesen a Magyar Olimpiai Bizottság bevizsgáltatott, beszerzésüket támogatta. A tapaszokban lévő szer az izomzat elfáradását késlelteti."

Mentősök vasárnap tettek közzé egy nyílt levelet Kolonics edzőjének, Ludasi Róbertnek címezve, amelyben a sportoló testén lévő tapaszokat firtatták. A mentősök azt követően írták a levelet, hogy az edző azt nyilatkozta, csak 37 perc alatt érkezett ki a mentő, amikor Kolonics kedden rosszul lett. A mentőszolgálat szerint valójában 17 percig tartott csak a helyszínre érkezés. "Nem tudom, milyen tapaszokról beszélnek a mentősök, ezt be is kell bizonyítani" - mondta Ludasi erre reagálva az MR1 Kossuth Rádiónak.

Baráth Etele a közlemény szerint tanúsítja, "hogy az OMSZ korrekt módon vizsgálta ki a mentőellátás körülményeit, és a vizsgálat eredményét elfogadja". Egyúttal köszönetet mondott azoknak a mentődolgozóknak, akik "magas szakmai színvonalon próbálták az olimpikont újraéleszteni". A két szervezet vezetője ígéretet tett arra, hogy a jelenleg is folyó vizsgálatok eredményéről beszámolnak a közvéleménynek.

A mentőszolgálatnál fegyelmi vizsgálat van folyamatban a mentésirányító ellen, mert felmerült, esetleg lett volna olyan mentőautó, amelyik hamarabb érkezhetett volna a csepeli csónakházhoz. A kétszeres olimpiai bajnok kenus kedden edzés közben lett rosszul. Társa, Kozmann György és Ludasi megpróbáltak segíteni rajta, de ez a kiérkező mentőknek sem sikerült.