Kamion ütközött busszal az M1-esen

Vágólapra másolva!
Román turisták autóbuszával ütközött egy kamion az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 103-as kilométerszelvénynél. Délelőtt már történt egy másik kamionbaleset: az M0-son felborult egy teherautó, emiatt az M5-ösnél le kellett zárni egy ideig a körgyűrűt.  
Vágólapra másolva!

Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese az [origo]-nak elmondta, hogy a román turistákat szállító autóbusz a leállósávban állt, amikor a külső sávban mellette elhaladó kamion, amelyet egy szerb sofőr vezetett, nekisodródott.

Az ütközés miatt a nyerges vonatató és az autóbusz is az árokba került, a kamionsofőr pedig megsérült. A baleset következtében a forgalom feltorlódott az M1-esen, ennek hatására - 1,5 kilométerre a busz és a kamion ütközésétől - két személyautó is karambolozott.

A második kamionbaleset egy nap alatt

Mindkét autó az árokba borult, egyetlen könnyebb sérültje volt az autók ütközésének, a balesetet feltehetően okozó, egy Fordot vezető idős nő szenvedett hámsérüléseket.

Délelőtt már történt egy másik kamionbaleset: az M0-son felborult egy teherautó, emiatt az M5-ösnél le kellett zárni egy ideig a körgyűrűt.

Halálos baleset Baranyában

A Győr-Moson-Sopron megyei baleseteknél sokkal súlyosabb karambol történt Baranyában. Szombaton a 6-os főút Szigetvár felé vezető szakaszán, a bicsérdi elágazásnál két személyautó frontálisan ütközött - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset során a két autóban ülő nyolc ember - három gyermek és öt felnőtt - mindegyike megsérült. A balesetet okozó gépjármű vezetője olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette. A sérülteket a mentők Pécsre szállították az MTI szerint.