Átlag 1 millió jutalmat fizetett a kormányzati negyed

Vágólapra másolva!
Ha nem is karácsonykor, de kaptak jutalmat a kormányzati negyed munkatársai 2007-ben. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. adatai szerint a tavalyi évben egy főre átlagosan 1,1 millió forint jutalom jutott, vagyis a 13 dolgozóra összesen 14,3 milliót fizettek ki ezen a címen.
Vágólapra másolva!

Összesen 14,3 millió forint jutalmat fizetett a kormányzati negyed munkatársainak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Az [origo] azt követően kereste meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-t, hogy a Magyar Nemzet azt írta: karácsonyi jutalmat vehettek fel tavaly év végén a nem sokkal később lefújt kormányzati negyed megvalósításáért felelős iroda munkatársai.

A lap egy birtokába került, Zelles Sándor, az azóta megszűnt Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vezérigazgatója által aláírt levélre hivatkozva állította, hogy a munkatársak fejenként fél és 6,5 millió forint közti összeget kaptak, összesen 22,4 milliót.

A KVI jugutódja, az MNV tagadta, hogy decemberben adtak volna jutalmakat. "A vagyontörvény rendelkezése értelmében a KVI 2007. december 31-én megszűnt, a jogutód az MNV lett. Azok a közalkalmazottak, akik nem akartak az MNV-nél maradni, végkielégítésben részesültek, melynek összege 5,4 millió forint volt. A további foglalkoztatást nem vállaló öt munkatárs elhelyezkedési támogatásban részesült, melynek összege 500 ezer forint volt fejenként. A munkaviszonyuk megszűnéséhez kötődő egyéb járandóságaikat pedig 2007 decemberében kapták meg, amelynek összege 7,28 millió forintot tett ki. A munkatársak jutalmat ekkor nem kaptak" - állt a közleményben.

Száraz Gábor, az MNV szóvivője közölte: jogászaik személyiségi jogokra hivatkozva nem tartják kiadhatónak a jutalmazottak számát és a jutalmak pontos összegét. Annyit azonban elárult, hogy tavaly "egy főre átlagosan 1,1 millió forint jutalom került kiosztásra". 2007 év végén, amikor a jogutódlás kérdése felmerült, 13 munkatárs alkalmazására tett felajánlást az MNV Zrt. Vagyis 13 dolgozóra számítva összesen 14,3 millió forint jutalmat osztottak ki. Száraz ismét közölte, hogy a jutalmazás nem decemberben, a kormányzati negyed leállításának tudatában történt. A kifizetések pontos időpontját azonban nem árulta el a szóvivő.