Gázrezsó robbant a Hegyalja Fesztiválon

Vágólapra másolva!
Súlyos égési sérüléseket szenvedett két sátorozó fiatal a rakamazi Hegyalja Fesztiválon. Pénteken hajnalban ugyanis felrobbant a sátrukban egy gázrezsó. A kempingfőzőből gáz szivárgott, a fiatal pár pedig nyílt lángot használt - közölték a fesztivál szervezői, akik nem vállalnak felelősséget a történtekért, mert hasonló szerkezeteket tilos bevinni a fesztivál területére.
Vágólapra másolva!

Két fiatal súlyos égési sérüléseket szenvedett a rakamazi Hegyalja Fesztiválon, amikor pénteken hajnalban a sátrukban felrobbant egy gázpalack - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőrség szóvivője. A 16-17 éves fiú és lány súlyosan megégett. A két fiatalt - egyelőre még nem tudni róluk, hogy honnan érkeztek a fesztiválra - kórházba szállították a mentők.

A Hegyalja fesztivál szervezői közölték: gyógyulást kívánnak a fiatal párnak, ugyanakkor nem vállalnak felelősséget a történtekért, mert a pár megsértette a fesztivál házirendjének több pontját. Tilos ugyanis bevinni a fesztivál területére olyan mini, gázzal működő kempingfőzőt, amelyet valószínűleg becsempésztek a beléptetés során.

A fesztivál szervezői úgy tudják, a baleset úgy történt, hogy a zárt sátoron belül a minifőző szivárogni kezdett, és a két fiatal nyílt lángot használt. A fesztivál közelben tartózkodó egészségügyi szolgálatot maguk keresték meg, melynek munkatársai rögtön ellátták őket. A fiatal lányt és a fiút a Nyíregyházi Kórházba szállították, ahol szakszerű ellátásban részesültek. Állapotuk kielégítő - olvasható a szervezők közleményében.