Előzetesben a gyermekeit verő szegedi férfi

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Városi Bíróság pénteken azt a férfit, aki néhány napja bejelentette a Szegedi Rendőrkapitányságon, hogy 8 éves kisfia eltűnt; a gyermek később azt mondta a rendőröknek, hogy azért szökött el, mert verte az apja.
Vágólapra másolva!

A férfi szerdán jelentette be gyermeke eltűntét, a kisfiút még a nap folyamán a régi 5-ös út mentén találták meg. A gyerek rendőrségi meghallgatásán azt mondta, azért szökött el otthonról, mert édesapja őt és két másik testvérét is bántalmazza. A gyerekek testén a rendőrorvos talált erre utaló sérüléseket - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Miután az apa korábban hasonló bűncselekmény miatt már volt büntetve, és jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, kihallgatását követően őrizetbe vették, és három rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A szegedi bíróság pénteken elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Mivel az apa egyedül neveli három gyermekét, a rendőrség a gyerekeket ideiglenesen gyermekvédelmi intézményben helyezte el.