Nyomoznak a fertőzésben meghalt csecsemő ügyében

Vágólapra másolva!
Vizsgálja a rendőrség annak a csecsemőnek az ügyét, aki május végén a Péterfy Sándor kórházban megbetegedett, majd pedig meghalt. A rendőrséghez a csecsemő édesanyja fordult múlt pénteken.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indított a rendőrség a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház koraszülötteket ellátó centrumában fertőzés miatt meghalt 16 napos csecsemő ügyében - közölte hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A rendőrséghez múlt pénteken a csecsemő édesanyja fordult.

A fővárosi kórházban május végén tizenhárom koraszülött betegedett meg baktériumfertőzés miatt: öt koraszülöttet súlyos, életveszélyes állapotban az I. számú Gyermekgyógyászati Klinika intenzív osztályára helyeztek át. Egyikük, egy 16 napos gyermek azonban életét vesztette. Két koraszülött kivételével a többi csecsemő állapota pár nap alatt stabilizálódott, rajtuk légúti, illetve hasi műtétet kellett végrehajtani.

A fertőzés okát az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vizsgálta, és annyit megállapított, hogy mindegyik baba más intézményből került a Péterfybe, így a fertőzés forrása nem a kórház.