Vágólapra másolva!
A szokásosnál később kapják júliusban meg a családi pótlékot a családok - írja a Magyar Nemzet. Az a szaktárca elismerte a késést, de nem indokolta azt, míg az államkincstár a köztisztviselők napjára hivatkozik.
Vágólapra másolva!

Késve utalta el a Magyar Államkincstár (MÁK) a családi pótlékot, ezért sok család még pénteken nem jutott hozzá az alanyi jogon járó támogatáshoz - írja a Magyar Nemzet szombati száma. A gyerekek számától függően akár több tíz ezer forintot a korábban megszokott rendben a hónap második, harmadik napján kapták meg a családok, postai vagy banki úton.

A lap megkeresésére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) elismerte a késést, de nem indokolta meg azt. A tárca csak azt közölte, hogy a családi pótlék átutalása ügyében a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el. A MÁK szerint a júliusi családi pótlék átutalását a 1-jei ünnepre - a köztisztviselők napjára - tekintettel 2-án, illetve 3-án indították el, illetve kivétel Pest megye, ahol csak július 4-én indultak el az utalások.

A késés azt jelenti, hogy az érintettek leghamarabb jövő hét elején juthatnak hozzá a pénzükhöz. Mivel sok munkahelyen csak a hónap 10-15-én napján utalják a fizetéseket - a Magyar Nemzet szerint -, sok család megélhetése veszélybe kerülhet.