Tízmillióért tanácskozott 45 kormánytag

Vágólapra másolva!
Tízmillióba került két dobogókői tanácskozás, amelyen 45 szocialista politikus vett részt. Nyolcmilliót a környék biztosítására költöttek, a többi a honatyák ellátását fedezte - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Több mint tíz millió forintba került két, a szocialistáknak szervezett dobogókői tanácskozás. Ebből 8,1 millió forintot költöttek a szálloda, valamint a környék biztosítására - írja a Magyar Nemzet. Az ORFK sajtóosztályán közölték: a rendezvényt a rendőrség mellett a Köztársasági Őrezred biztosította, a tanácskozás színhelyét, a Pilis Hotelt a kérdéses időre teljesen lehallgathatatlanná tették.

A költségeket a rendőrség, a Miniszterelnöki Hivatal, az MSZP-frakció és a szocialista párt állta. Összesen 45 kormánytag vett részt a találkozókon, az ő étkeztetésük és elszállásolásuk került 1,6 millió forintba. A Magyar Nemzetnek a kormányszóvivő azt mondta a tanácskozásról: azért nem a Parlamentben tartották, mert Gyurcsány Ferenc kormányfő azt szerette volna, ha a részt vevő politikusok "kizárólag az ország sorsát érintő súlyos kérdésekkel foglalkozzanak".