Mégis szállíthatják a postásbicikliket

Vágólapra másolva!
A korábban kiderült szabálytalanságok ellenére érvényes a Magyar Posta biciklitendere - állapította meg a Közbeszerzési Döntőbizottság. Így a tendert megnyerő cég szállíthatja a postásbicikliket - írja a Népszabadság. A több mint egymilliárdos tender miatt a posta feljelentést is tesz.
Vágólapra másolva!

Érvényes a Magyar Posta biciklivásárlási szerződése - ezt állapította meg a Közbeszerzési Döntőbizottság. A posta így annak ellenére megvásárolhatja a győri Cronopont Kft.-től az új postásbicikliket, hogy korábban kiderült: szabálytalan volt a több mint egymilliárd forintos kerékpártender. Gergely László, a cég beszerzési bizottságának - azóta elbocsátott - vezetője még a pályázat kiírása előtt, és a lebonyolítás folyamán is információkat szállított a cégnek, amely később meg is nyerte a tendert - írja a Népszabadság.

A lapnak nyilatkozva a Magyar Posta szóvivője, Tomecskó Tamás azt mondta: a posta felszólította a Cronopont Kft.-t a vállalt megbízás teljesítésére. Vagyis az eredeti megállapodás szerint, Szlovéniában készülő Krpan kerékpárok szállítására kap lehetőséget a győri cég. A posta úgy értelmezi a Közbeszerzési Döntőbizottság döntését a tender érvényességéről, hogy a gyártást a Cronopont nem telepítheti át Magyarországra. Ha a cég ezt a feltételt teljesíti, akkor szállíthatja és öt évig karban tarthatja a postásbicikliket - írja a Népszabadság.

Feljelent a Posta

A közbeszerzési szabályok megsértése miatt a kerékpártender ügyében ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz a Magyar Posta - közölte Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője. A Magyar Posta Zrt. igazgatósága a felügyelő bizottság javaslatára döntött a feljelentésről - tette hozzá.

A kerékpártender körüli szabálytalanságok elleni fellépés azonban nem zárul le ezzel, a Posta belső vizsgálatán ugyanis kiderült, hogy nem csak Gergely László, a beszerzési bizottság vezetője felelős a sazabálytalanságokért, hanem a bizottság többi tagja is. Ellenük munkaügyi eljárás indult.