Két kecske bánta a tonnányi kőomlást

Vágólapra másolva!
Több tonnányi kő omlott le egy tufafalról Ostoroson, betemetve egy melléképületet, és a telek egy részét. Egy személyautó megrongálódott, két állat elpusztult, de személyi sérülés nem történ. Az omladozó fal régóta problémát okoz a Heves megyei településen, az önkormányzat még nem tudta felújítani azt a szakaszt, ahol az omlás történt.
Vágólapra másolva!

Több tonnányi kő zuhant egy személygépkocsira és két kecskére, amikor egy tufapartfal leomlott a Heves megyei Ostoroson. A személygépkocsi és az állatok egy melléképületben voltak; az építmény összeomlott, a kecskék elpusztultak, egy 5x20 méteres telekrészt teljesen betemetett a kő - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Vasárnap, nem sokkal dél előtt érkezett a riasztás a falomlásról. Bár a helyiek szerint senki nem tartózkodott a helyszínen, kutyás mentőcsapatok vizsgálták át a helyszínt, míg biztossá nem vált, hogy emberéletet nem követelt a falomlás. A településen évtizedek óta gondot okoz az omladozó tufafal. Az önkormányzat folyamatosan végzi a veszélyeztetett szakaszok megerősítését, ám a baleset helyszínére még nem jutottak el.

Kisari Zoltán, a település polgármestere azt mondta, hogy egyelőre csak a kőomlás által veszélyeztetett állami, illetve önkormányzati épületek megóvására van állami keret, ami magáningatlanok esetében nem vehető igénybe. Az önkormányzat ugyanakkor gyorssegélyben részesíti a károsult családot - mondta a polgármester. A település pályázati forrásokból erősítené meg a falu egy része fölé magasodó, borospincékkel telefúrt tufafal megerősítésére, ezért pályázatot nyújtottak be az Észak-magyarországi fejlesztési tanácshoz is.