Kevesli a 80 milliót Tocsik Márta

Vágólapra másolva!
Csak 3,7 millió forint közvetítői díj illeti meg Tocsik Mártát az ügyészség szerint, ezért felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a bírósági döntés ellen, amely jogerősen 80 millió forintot ítélt meg az ügyvédnek - írja a Magyar Nemzet. Tocsik is hasonló kérelmet nyújtott be, csakhogy ő kevesli a nyolcvanmilliót. A bíróság a nyári ítélkezési szünet után dönt.
Vágólapra másolva!

Tizenkét éve indult az eljárás Tocsik Márta és az Állami és Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) ellen, amely azzal bízta meg az ügyvédet, hogy közvetítsen az önkormányzatok belterületi földjeivel kapcsolatos privatizációs ügyleteknél 804 milliós sikerdíj fejében. Tocsikot korábban arra kötelezték, hogy fizesse vissza a teljes összeget, később azonban a Fővárosi Ítélőtábla úgy határozott: a korábbi sikerdíjból nettó 562,5 millió forintot és annak kamatát kell az ÁPV Rt. részére megfizetnie, az elvégzett munkája után azonban bruttó 80,7 millió forint megilleti az ügyvédet.

A Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, mert álláspontjuk szerint Tocsik Mártát legfeljebb 3,7 millió forint illeti meg - közölte a lappal Borbély Zoltán, az ügyészség szóvivője. Ez az összeg úgy jött ki, hogy figyelembe vették az ÁPV Rt.-nél annak idején alkalmazottak 220 ezer forintos átlagkeresetét, az ehhez kapcsolódó közterheket, és a cég rezsiköltségeit. Az ügyészség szerint a Tocsikra bízott közvetítői munkát egy alkalmazott is elévezhette volna.

Az áprilisi döntés ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtott be Tocsik Márta is, aki kevésnek tartja a neki megítélt 80 millió forintot. A Legfelsőbb Bíróság az ítélkezési szünet után tehet pontot az 1996-ban indult eljárás végére.