Vágólapra másolva!
Robbanások hallatszottak, pár petárda a levegőbe repült, enyhe füst gomolygott szombat délelőtt Balatonfűzfőn, a Nike Fiocchi pirotechnikai üzemében. Sérültekről nem tud a katasztrófavédelem, a 20 négyzetméteres területen felcsapó lángokat gyorsan eloltották a tűzoltók.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt a balatonfűzfői Nike Fiocci pirotechnikai üzemében szombaton délelőtt. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerint személyi sérülésről egyelőre nem tudnak, a lakosságot veszély nem fenyegeti.

Szemtanúk szerint a pirotechnikai üzem felől robbanások hallatszottak, néhány petárda a levegőbe röpült és enyhe füst gomolygott.

Az 1000 négyzetméteres raktárépületen belül egy 20 négyzetméteres részen történtek a robbanások, ám a helyszínre érkező 22 fűzfői és veszprémi tűzoltónak sikerült megfékeznie a lángokat. A tűzoltók négy autóval vonultak a helyszínre, két vízsugárral oltották el a tüzet.

Kovács István, a fűzfői tűzoltóság parancsnoka szerint a robbanás a környezetre közvetlen veszélyt nem jelentett, mert a veszélyes anyagok tárolására létrehozott épület megfelelően látta el funkcióját. Kollégái jelenleg a szomszédos helyiségekből igyekeznek biztonságos helyre szállítani az ott tárolt pirotechnikai, illetve egyéb robbanásveszélyes anyagokat.

Az MTI tudósítójának a helyszínen intézkedő rendőr elmondta, hogy az épület melletti nyári bobpályát kiürítették. A robbanás okát a helyszínen jelenleg is vizsgálják, és felmérik a keletkezett károkat.

A Nike Fiocchi Sportlőszergyártó Kft. fűzfői gyártelepén vadász- és sportlőszereket, pirotechnikai termékeket illetve tűzijátékokat gyártanak.

A fűzfői gyártelepen két évvel ezelőtt is volt egy robbanás, az azonban jóval pusztítóbb volt. Akkor négy ember meghalt.