Térfigyelő kamerák figyelnek Fehérváron

Vágólapra másolva!
Térfigyelő kamerarendszert szerelt fel Székesfehérvár utcáira a város önkormányzata. A rendszer 180 millió forintba került, de a város szerint megéri, mert a már korábban felszerelt kamerák környékén 60-65 százalékkal csökkent a bűnesetek száma.
Vágólapra másolva!

Térfigyelő kamerarendszert és ahhoz kapcsolódó diszpécserszobát alakított ki Székesfehérvár önkormányzata. A 180 millió forintos beruházást pénteken avatta fel a város polgármestere. A rendőrség szakmai anyagai és a város bűnügyi fertőzöttségi térképe alapján 25 éjjel-nappal "látó", a legkorszerűbb technikával dolgozó, és jó minőségű képet produkáló kamerát szereltek fel - mondta Warvasovszky Tihamér (MSZP) polgármester. A kamerákat a Multialarm Zrt. szerelte fel és működteti öt évig, a cég nyerte meg ugyanis az erre kiírt közbeszerzési eljárást.

A kamerák által rögzített képeket térfigyelő monitorszobában kísérik figyelemmel a nap 24 órájában. A diszpécserek a rendőrséggel tartanak kapcsolatot. Azért, hogy szükség esetén a rendőrség azonnal reagálhasson, a város közgyűlése a költségvetés legutóbbi módosításakor 3 millió forint támogatást szavazott meg a városi rendőrkapitányságnak.

A kamerarendszer és a diszpécserszoba átadása előtt lezajlottak a próbaüzemek, így már üzemszerűen működik a rendszer. A szakemberek a közbiztonság javulását várják a berendezésektől. A korábbi tapasztalatok szerint ugyanis a városnak azokon a területein, ahol már eddig is voltak kamerák, 60-65 százalékkal csökkent a bűnesetek száma.