Megszüntettek egy Gyeneseit érintő nyomozást

Vágólapra másolva!
Bűncselekmény hiányában szüntette meg a rendőrség azt a nyomozást, amely egy májusi feljelentés nyomán indult a Somogy megyei közgyűlés három tanácsadójának bérezésével kapcsolatban. Az ügyben érintett volt Gyenesei István önkormányzati miniszter, a közgyűlés korábbi elnöke is.
Vágólapra másolva!

Megszüntetették a nyomozást egy Gyenesei Istvánt érintő feljelentés ügyében. A megye korábbi gazdálkodásával kapcsolatban májusban tett feljelentést a Somogy megyei közgyűlés vezetése ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt. Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint a nyomozás három tanácsadó bérezésének ügyében folyt, az erről szóló határozatot postázták az érintetteknek. A rendrőség a levél tartalmáról nem adott ki információt.

Az MTI szerint az eljárást bűncselekmény hiányában szüntették meg, amit megerősített a feljelentést tevők által az ügyben érintettnek nevezett Gyenesei István önkormányzati miniszter, a Somogy megyei közgyűlés korábbi elnöke. Gyenesei közölte, nem volt kétsége az eljárás eredményét illetően. Bebizonyosodott, hogy alaptalan volt a politikai indíttatású nemtelen támadás, és remélem a többi hasonló ügy is hamarosan ilyen eredménnyel zárul - mondta az MTI-nek. Korábban megtette a szükséges jogi lépéseket, továbbiakat nem tervez - tette hozzá.