Megszavazták a Schöpf-Merei kórház megszüntetését

Vágólapra másolva!
Kivonult az ellenzék a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki üléséről röviddel az előtt, hogy a testület megtárgyalta volna az utolsó néhány napirendi pontot.
Vágólapra másolva!

Az ellenzékiek amiatt tiltakoztak, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció a napközben már elutasított indítványok ismételt napirendre vételét kezdeményezte. Ezt követően a koalíció, immár az ellenzék nélkül, megszavazta a Schöpf-Merei Kórház Kht. végelszámolással való megszüntetését. Ez napközben azért hiúsult meg, mert Szalkai István (MSZP) lekéste a szavazást. Ha nem szavazták volna meg a kórház végelszámolással történő megszüntetését, a tavaly április óta kórházként már nem működő kht. szakrendelője továbbra is 15 millió forintos veszteséget termelt volna havonta.

Megszavazta a koalíció az önkormányzat költségvetésének módosítását is. Napközben ez azért nem sikerült, mert Lakos Imre (SZDSZ) nem vett részt a szavazásban. Bagdy Gábor (KDNP) az ülésterem elhagyása közben a "demokrácia arculcsapásának" nevezte a várost vezető koalíció "hatalmi önkényét". Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes szerint viszont a költségvetés módosítására elengedhetetlenül szükség volt ahhoz, hogy több napközben megszavazott intézkedést végre is tudjanak hajtani. Megjegyezte, hogy még a büdzsé módosításával sem biztosítottak pénzt néhány feladatra, például a Szónokok Hordója fórum kialakítására.

Demszky Gábor, bejelentve, hogy a nyári szünet után augusztus végén lesz az újabb közgyűlés, meghívta képviselőtársait egy esti dunai hajókirándulásra.