Járdára zuhant egy ház párkánya Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
Mintegy négy-öt méter hosszan leszakadt egy ház párkánya a nagykanizsai Fő utcán csütörtökön hajnalban. A legalább 20 méteres körben lehulló tégladarabok nem okoztak személyi sérülést.
Vágólapra másolva!

A Nagykanizsa központjában lévő több mint százéves épület párkányának homokkőből készült frízei szakadtak ki a helyükről, magukkal rántva a felettük lévő téglasorokat is. Az eset a hajnali órákban történt, amikor még nem voltak járókelők a Fő utcai járdán, így nem sérült meg senki a több köbméternyi törmeléktől - számolt be az MTI.

Forrás: MTI
Tégladarabok zuhantak a járdára

A tűzoltók körülkerítették és lezárták az érintett járdát, a rendőrök pedig a járműforgalmat a kétszer kétsávos főúton leszűkítették egy-egy sávra a további balesetveszély elhárításáig. Kámán László, az épületet fenntartó Ingatlankezelési Intézmény (IKI) vezetője az MTI-nek azt mondta: minden bizonnyal meglazultak a homokkőből készült frízek, de ennek okát egyelőre nem tudni.

Hozzátette, hogy a bazárudvarnak nevezett épületet utoljára húsz éve újították fel, de a frízekhez akkor nem nyúltak. A ház felújítását régóta tervezik, de anyagi források nélkül az IKI önállóan nem tudja megvalósítani. Kámán László becslése szerint mintegy 60-70 millió forintba kerülne a homlokzati felújítása az egyik legismertebb nagykanizsai épületnek.