Vágólapra másolva!
Visszavonta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a 4,1 milliárdos összegről és uniós támogatásról szóló mentőspályázatot. A közbeszerzést a mentésirányítás fejlesztésére írták ki, de a pályázat sérthette a versenysemlegességet - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Az országos Mentőszolgálat (OMSZ) visszavonta a mentőspályázatot, a 4,1 milliárdos, uniós pénzzel is támogatott tender kiírása ugyanis feltehetőleg sérti a versenysemlegességet. A pályázatot a mentésirányítás fejlesztésére írták ki. A mentőspályázatról a HVG írta, hogy a semlegességnek több szempontból sem felel meg, mert egyes kitételek alapján úgy tűnik, mintha egyetlen cégre, a Siemensre szabták volna a feltételeket. A legalacsonyabb ár helyett a kiválasztás feltételeként az szerepelt: az az ajánlattevő nyer, aki több "egyéb extra szolgáltatást" nyújt az OMSZ-nek.

Szintén az ellentmondások közé sorolta a HVG cikke azt is, hogy évekkel korábban a most megvalósítandó feladatot az észak-alföldi régió három megyéje ötvenmillió forintból modellezte volna. Az ezt a feladatot közbeszerzési eljáráson elnyerőkkel azonban az OMSZ új főigazgatója indokolás nélkül szerződést bontott. A cég pert indított a mentőszolgálat ellen - írja a Népszabadság.