Gyanúsítottakat ígér SZDSZ-ügyben a BRFK

Vágólapra másolva!
Néhány napon belül megnevezi a Budapesti Rendőr-főkapitányság az SZDSZ elnökválasztási botránya ügyében indított nyomozás gyanúsítottjait. A rendőrség magánokirat-hamisítás miatt nyomoz. A párt korábban lezárult belső vizsgálata szerint többen jogtalanul szavaztak, amikor tavaly megválasztották az azóta leköszönt Kóka Jánost elnöknek.
Vágólapra másolva!

Legkésőbb július közepén lezárul a nyomozás, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság magánokirat-hamisítás gyanújával indított február 18-án ismeretlen tettes ellen az SZDSZ elnökválasztási botránya kapcsán. A nyomozás határidejét május 18-án hosszabbították meg két hónappal. A rendőrség szerint az ügynek hamarosan meglesznek a gyanúsítottjai. Néhány napon belül megkezdődnek a gyanúsítotti kihallgatások - mondta el szerdán az [origo]-nak Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tavalyi elnökválasztáson szabálytalanságok történhettek: több információ is arra utalt, hogy manipulálták a választást. A pártban vizsgálat indult Jüttner Csaba szabolcsi elnök vezetésével, és a jelentés megállapította, hogy négy jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak. Egy újabb vizsgálat négy szabolcsi álküldöttet is talált, de az elnökválasztás [origo] által megtekintett jegyzőkönyvei szerint elképzelhető, hogy ennél sokkal többen szavaztak jogtalanul.