Jogerősen elítélték Toller balesetének okozóját

2008.06.25. 14:33

Másfél év, három évre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki miatt 2006-ban súlyos balesetet szenvedett a Toller Lászlót szállító autó. A volt pécsi polgármester azóta is éber kómában van, sofőrje meghalt a baleset következtében.

Súlyosította a Toller László szocialista országgyűlési képviselő, volt pécsi polgármester közúti balesetét okozó férfi büntetését a másodfokon eljáró Tolna Megyei Bíróság: a szerdán kihirdetett jogerős ítéletben a másfél éves felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejét két évről háromra emelték.

Toller László és szolgálati gépkocsijának vezetője 2006. június 19-én Dombóvár és Tamási között, a 61-es számú úton szenvedett súlyos balesetet, amikor a sofőr a szemből érkező, két teherautót részben a záróvonalat átlépve előző személyautóval való frontális ütközést próbálta elkerülni.

A politikus autója a jobboldali útpadkára hajtott, onnan visszatérve a túloldalra sodródott, majd az árokpartnak vágódott, és az árokba csapódott. A balesetben Toller László maradandó fogyatékosságot szenvedett, és azóta is úgynevezett éber kómában van, gépkocsivezetője pedig a baleset után kórházban elhunyt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK