Elzárást kaptak az oszlopra mászó kurdok

2008.06.20. 19:09

Tíz nap elzárást kapott az a két kurd menekült, akik felmásztak egy magasfeszültségű vezetéket tartó oszlopra azért, hogy így szerezzenek továbbutazásra alkalmas okmányokat. A bíróság gyorsított eljárásban ítélte el a két férfit.

Tíz nap elzárásra ítélte pénteken a bíróság azt a két, kurd nemzetiségű török állampolgárt, akik előző nap felmásztak a debreceni menekülttábor melletti, magasfeszültségű vezetékeket tartó vasoszlopra - közölte a debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetője, Juhászné Kiss Katalin. A két kurdot garázdaság miatt vették őrizetbe, s a Debreceni Városi Bíróság gyorsított eljárásban hozta meg az ítéletét.

A debreceni menekülttábor két lakója csütörtökön azért mászott fel a magasfeszültségű vezetékeket tartó vasoszlopra, hogy így adjon nyomatékot követelésének, hogy olyan személyi okmányokhoz jusson, amelyekkel tovább utazhat Németországba. Miután a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a követelésüket nem teljesítette, a menekültek lemásztak az oszlopról. A mentők pszichiátriai vizsgálatra szállították őket, majd a rendőrség őrizetbe vette a két menekültet.

A múlt héten afgán menekültek másztak fel a debreceni befogadó állomáson lévő átjátszó toronyra, követeléseiket - személyi okmányok az utazáshoz - teljesítették.

KAPCSOLÓDÓ CIKK