Júliusban vakációzik a kormánytagok többsége

Vágólapra másolva!
A kormánytagok többsége júliusban vesz ki szabadságot, de lesz köztük olyan is, aki nem pihen. Többen Pekingbe is elutaznak az olimpiára - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A kormány nyáron is aktív kíván maradni, például konzultációkba kezd a segélyezés és a gazdasági fejlődés témaköreiben, de a kabinet tagjai is elmennek szabadságra - írja a Népszabadság. A lap szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő július elején vesz ki pár napot, de azt még nem tudni, hova utazik. Távollétében Kiss Péter kancellárminiszter helyettesíti. Kiss július második felében megy kéthetes szabadságra.

Bajnai Gordon, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter július másodikától pihen tíz napig, Szilvássy György titkosszolgálati miniszter júliusban két-három hétig lesz távol. Szekeres Imre, a honvédelmi tárca vezetője az olimpia első hetére Pekingbe utazik a Magyar Triatlon Szövetség elnökeként. Gyenesei István önkormányzati miniszter szintén elutazik Pekingbe augusztusban.

Hiller István, az oktatási tárca vezetője augusztusban Olaszországba utazik, Szabó Imre, a környezetvédelmi tárca vezetője júliusban és augusztusban is kivesz egy-egy hetet, míg Draskovics Tibor igazságügyi miniszter júliusban egy, augusztusban két hetet lesz távol. Szabó Pál hírközlési, közlekedési és energiaügyi miniszter nem pihen. Eddig sem volt szabadságra járó típus - mondta a Népszabadságnak.