Kiss Péter tárgyalna az SZDSZ-szel a koalícióról

Vágólapra másolva!
Kiss Péter szerint az MSZP a koalíció helyreállítására vonatkozó tárgyalásokat kíván folytatni az SZDSZ-el. Arra a kérdésre, hogy ezért hajlandó lenne-e miniszterelnököt cserélni, a kancelláriaminiszter azt mondta, nem tud ilyen feltételről.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két évben elért eredmények megtartásához biztosítani kell a kormányzás feltételeit, ezért az MSZP a koalíció helyreállítására vonatkozó tárgyalásokat kíván folytatni az SZDSZ-el mondta pénteken Egerben Kiss Péter kancelláriaminiszter, a szocialista párt alelnöke. Azt mondta, az ország egészéért érzett felelősség miatt "nem szabad kishitűnek lenni" az SZDSZ-szel folytatandó tárgyalások során.

Az MTI tudósítójának kérdésére, hogy a koalíció helyreállítása érdekében az MSZP hajlandó lenne-e teljesíteni egy miniszterelnök-cserére vonatkozó esetleges liberális feltételt is, Kiss Péter megjegyezte: nem tudnak ilyen feltételről, erről szóló híreket csak a sajtóban olvasott. Szerinte a együttműködés kulcsa a programok egyeztetése, az együttműködés mélysége pedig a programok összevethetőségének függvénye.