Leváltják a gyorshajtó kalocsai rendőrkapitányt

2008.06.19. 16:23

Új rendőrkapitányt neveznek ki hamarosan Kalocsán. A rendőrség nem indokolta meg, miért váltják le Gyepes Zsoltot. Gyepes ellen nemrég zárult le egy gyorshajtás miatt indult eljárás, szolgálati autóval 99 km/órával vezetett Kalocsa belterületén.

Személyi változást tervez a Kalocsai Rendőrkapitányság élén Dávid Károly dandártábornok, Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya - közölte a rendőrség csütörtökön, de a változás okát nem mondta meg a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Kalocsa rendőrkapitánya, Gyepes Zsolt ellen korábban eljárás indult amiatt, hogy április 14-én, a város belterületén jelentősen túllépte a megengedett sebességet. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy csütörtökön elmondta: Gyepes Zsolt alezredes ellen a gyorshajtás miatt indított eljárás lezárult, a rendőrkapitány szigorú elbírálásban részesült.
    
Gyepes szolgálati időben, szolgálati gépkocsival a megengedett 50 km/óra sebesség helyett 99 km/óra sebességgel közlekedett. A rendőrkapitány a helyszínen elismerte a gyorshajtás tényét, és azt mondta kollégáinak, hogy a szabályok szerint tegyék a dolgukat. Május 6-án, a havi rendszerességgel tartott állománygyűlésen számolt be az esetről és a vele szemben indult eljárásról. Ekkor azt mondta, sajnálja, hogy munkatársai egy civil részére is eljuttatták a sebességmérő napló fénymásolatát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK