Elítélték a hajléktalanokat kirabló házaspárt

Vágólapra másolva!
Tíz, illetve öt év börtönre ítélték a hajléktalanokat fosztogató házaspárt Kaposváron. Tavaly összesen hét hajléktalant fújtak le gázsprével, raboltak ki és bántalmaztak. Egy siketnéma áldozatukat csaknem megvakították.
Vágólapra másolva!

Egy hajléktalanokat fosztogató és bántalmazó házaspárból a férfit 10 év, a feleségét 5 év fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Kaposvári Bíróság - közölte Vadócz Attila, a bíróság szóvivője. A házaspár tavaly augusztus és november között hétszer rabolt ki és bántalmazott brutálisan főként hajléktalanokat. A férfi gázsprével fújta le és megverte áldozatait, majd elvette értékeiket, amíg a felesége a környéket figyelte.

A hajléktalanoktól a pénzük mellett minden egyéb értéküket: élelmiszert, dohányt, kisrádiót is elvittek. Egy esetben siketnéma férfi volt az áldozatuk, akit lefújtak, vascsővel vertek meg, mielőtt elvették a tévéjét, videóját és 22 ezer forintját. Az áldozat a közelről arcába fújt spray-től csaknem teljesen megvakult.

Az ítéletet hétrendbeli bűnszövetkezetben elkövetett rablás, valamint egy maradandó fogyatékosságot okozó bűncselekmény miatt szabták ki. A kirótt első fokú, így nem jogerős ítélet ellen a védők enyhítését fellebbeztek.