Blikk: Ittas orvost vádolnak műhibával Győrben

Vágólapra másolva!
Belső vizsgálat indult a győri kórházban egy 55 éves asszony halála miatt. Az elhunyt nő férje azt állítja: az ügyeletes orvos ittas volt, és műhiba történt az asszony ellátása során. A férfi feljelentést tett az ügyben. Egyelőre nem találtak orvosi mulasztásra utaló jelet, de jelentették az ügyet a rendőrségnek - nyilatkozta a kórház főigazgatója a Blikknek.
Vágólapra másolva!

A győri kórház ügyeletes orvosát tartja felelősnek egy ötvenöt éves asszony haláláért az elhunyt nő férje. A Blikknek nyilatkozó férfi szerint felesége életét megmenthette volna egy szívkatéter, amit egy ittas doktor nem vezetett be.

Az elhunyt nő június 8-án lett rosszul, és mentővel vitték a soproni kórházba. Itt stabilizálták állapotát, és megállapították, hogy hátsó fali infarktust kapott. Az asszony nem sokkal éjfél előtt azonban ismét rosszul lett, ezért a győri Petz Aladár kórházba kellett szállítani, írja a Blikk.

A lapnak az elhunyt nő férje azt mondta: "A soproni ügyeletes orvos a fülem hallatára mondta a győri kollégának, hogy a feleségemnek szívkatéterezésre van szüksége." A férfi szerint a mentő 23:40-kor indult Győrbe, az ottani betegátvételi lapon mégis 23:20 szerepel. A férfi, mire maga is a kórházba ért, már lélegeztetőgépen találta a feleségét, aki ezután meghalt - írja a Blikk.

Az ügyeletes orvos ittas volt a férfi szerint: "nem volt olyan állapotban, hogy olyan döntést hozzon, amelyen egy ember élete múlhat". Elmondása szerint az orvos megkérdezte tőle: "Nem tudtunk segíteni a feleségén, nem baj?" A férfi szerint az orvos nem válaszolt a kérdésére, hogy a felesége miért nem kapott szívkatétert - olvasható a Blikkben.

Varga Gábor, a kórház főigazgatója hatósági boncolást rendelt el, jelentette az ügyet a rendőrségnek, és belső vizsgálatot indított. Orvosi mulasztásra utaló jelet eddig nem találtak, de a vizsgálat várhatóan csak két-három hét múlva zárul le - írta a Blikk. A főigazgató szerint az orvosok között kétszer annyi embernek okoz gondot a munkával járó extrém stressz miatt az alkoholfogyasztás. "A munkaidő alatt történő alkoholfogyasztásnak azonban szigorú következményei vannak" - tette hozzá.