Parancsnokra vallottak egy túlkapásos perben

Vágólapra másolva!
Egy bántalmazással vádolt rendőr az ellene folyó per keddi tárgyalásán azt állította, hogy a parancsnoka törte el egy megbilincselt férfi ujját - írja a Magyar Nemzet. A beszámoló szerint a rendőr azt mondta, ugyan fél felettese bosszújától, de nem akarta tovább tartani a hátát.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtáblán másodfokon tárgyalták kedden G. Csaba törzsőrmester ügyét, akit hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértéssel vádolnak - írja a Magyar Nemzet. A rendőr a vád szerint a 2006. október 23-i tüntetések kapcsán követte el a bűncselekményeket.

Az első fokon már elítélt férfi a keddi tárgyaláson felállt, és közölte, parancsnoka, V. László törte el 2006. október 23-án egy már megbilincselt férfi ujját - írja a lap, amely szerint G. Csaba közölte, ezt eddig azért nem mondta el, mert nem kérdezték tőle, ki volt az igazi elkövető, ő pedig csak a saját ártatlanságát hangoztatta az eljárás során.

A vádlott hozzátette, most azért állt elő ezzel az állítással, mert súlyos börtönbüntetéssel és lefokozással fenyegetik, így nem tarthatja tovább a hátát a parancsnokáért. A Magyar Nemzet beszámolója szerint megjegyezte azt is, hogy tart elöljárója bosszújától.

A Fővárosi Ítélőtábla a következő tárgyalásra tanúként beidézte V. Lászlót. A rendőröket egy férfi jelentette fel, akiről a Magyar Nemzet szerint felvételek bizonyítják, hogy békésen álldogált az utcán a Fidesz 2006. október 23-i nagygyűlése után, a rendőrök mégis a földre teperték, aminek során eltört egyik szárkapocscsontja és bal kezének középső ujja.