Belőttek a debreceni menekülttáborba

Vágólapra másolva!
Lövést adott le a debreceni menekülttábor egyik épületére egy ismeretlen elkövető eddig azonosítatlan fegyverből. Az ajtófélfába hatoló lövedék nyomán kicsapódó faszilánk megsebesítette az egyik ott lakó nő lábát.
Vágólapra másolva!

Június 2-án történt a debreceni menekülttábort érintő incidens, az esetről azonban csak kedden este számolt be Debrecen rendőrkapitánya. Sóvágó Sándor rendőr alezredes közölte, június 2-án éjfél körüli időben érkezett a bejelentés a kapitányság ügyeletére, hogy a Sámsoni úton lévő, menekülteket befogadó állomáson egy albán nő - csattanó zajok elhangzását követően - a lábán sérülést szenvedett.

A helyszínen végzett szakértői vizsgálat alapján megállapították, hogy ismeretlen elkövető a menekülttábortól, mintegy 150 méterre lévő buszforduló területéről - ez idáig azonosítatlan fegyverből - lövést adott le a tábor szállója felé.

A lövedék a második emeleten az ablakon keresztül áthatolva egy ajtófélfába fúródva állt meg, és a kicsapódó faszilánk sebesítette meg a lábán a nőt. A debreceni rendőrkapitányság lőfegyverrel való visszaélés bűncselekmény miatt folytat nyomozást az ügyben.